fbpx

El conseller Argimon visita Granollers el dia que entra en funcionament el centre de vacunació massiva al Palau d’Esports

El departament de Salut obre al Palau d’Esports un centre de vacunació Tipus C, amb capacitat per subministrar 4.000 dosis diàries, que centralitzarà també des d’ara el servei que oferia el  Cap de Corró d’Avall.

En la recepció oficial al nou conseller, el nostre portaveu Àlex Sastre i Raül Garcia, coordinador comarcal, han representat Junts.

Aquest centre ubicat al Palau d’Esports de Granollers, que s’ha posat en marxa coincidint amb un altre també de Tipus C al Vallès Occidental, disposa d’un total de 18 punts de vacunació, repartits en tres mòduls i sis punts de subministrament a cada lmòdul. Hi treballen 50 professionals per torn i les  vacunes, d’Astra Zeneca i Pfizer, s’administren de dilluns a diumenge de 9 del matí a 7 de la tarda, amb cita prèvia. Amb l’entrada en funcionament del centre s’ha tancat l’espai de Tipus B que hi havia al CAP de Corró d’Avall, a l’Espai Can Prat des del passat mes de març, i des d’ara tot el servei de vacunació massiva ha quedat centralitatzat a Granollers.

El conseller Argimon, a la seva arribada a Granollers, amb Àlex Sastre, Josep Mayoral i Raül Garcia

El nou titular del Departament de Salut, doctor Josep Maria Argimon, ha fet una visita a les instal.lacions de tot el dispositiu acompanyat per alts càrrecs del departament i representants dels cinc grup municipals, amb l’alcalde al capdavant. En el cas de Junts, Àlex Sastre, portaveu del nostre grup, i Raül Garcia, coordinador comarcal, en companyia de la coordinadora local Amanda Ramos, han ostentat la nostra representació. Pel fet que el nou conseller s’ha estrenat avui en visita oficial fora de Barcelona, i per la importància dels temes a tractar des del punt de vista informatiu, hi havia una gran concentració de mitjans que han estat atesos un cop acabat el recorregut. Les primeres paraules d’Argimon han estat per agraïr la col.laboració de l’Ajuntament de Granollers, i de tots els ajuntaments catalans, per ajudar en una tasca tan positiva en el control de la Covid-19 com és la vacunació, efectes que ja están a la vista de tothom. També ha agraït el paper de tots els professionals en el dispositiu.

El conseller de Salut parlant durant la conferència informativa

Durant el recorregut el conseller ha conegut a través dels professionals les característiques del dispositiu

‘El juliol podría ser una data per prescindir de l’ús de la macareta a determinats espais’

A preguntes dels periodistes no ha volgut avançar encara una data per poder prescindir de l’ús de la mascareta però ha reconegut que ‘el juliol podría ser una data’, i en tot cas ha afirmat que ‘cal ser prudents i no fer especulacions’. Ha insistit en les mesures de prevenció i ha dit sentir-se optimista perquè en ‘els pròxims dies arribaran moltes dosis de vacunes’, a pesar que s’ha d’estar alerta per ‘una única por, i és que ens entri una variant que escapi a les vacunes actuals’. Ha parlat de la vacuna Jansen, que ‘ja està autoritzada pels majors de 18 anys’, i ha ditque aquests dieses decidirá quan es pot començar la vacunació del col.lectiu comprès entre els 40 i 49 anys. Ha avançat que aquest dijous hi ha haurà una acció de vacunació oportunista a Canovelles -sense necessitat de cita prèvia- per a la població d’entre 60 i 69 anys i assignada al CAP d’aquesta població, que es farà a Can Palots.

Recuperació de l’oci nocturn i possible allargament horari de la restauració

Finalment, el conseller també s’ha pronunciat sobre els locals d’oci nocturn i ha dit que ‘creu que els locals d’oci nocturn han de poder reprendre l’activitat aviat i de forma regulada, cosa que potser no els eliminarà del tot però que servirá, per exemple, per reduir els botellots’ i ha avançat que s’està estudiant allargar l’horari de tancament de la restauració, possiblement fins a l’1 de la matinada.

COMPARTEIX!