fbpx

Granollers celebra la Segona Gala del Comerç amb el lliurament dels premis ‘Porxada’

Divendres passat, 4 d’octubre, es va celebrar al Teatre Auditori la Gala del Comerç, sota organització de l’Ajuntament i Gran Centre Granollers, en el decurs de la qual es van lliurar els premis Porxada corresponents al present any 2019. Amb un jurat integrat per les associacions de comerciants de Comerç de Dalt, Del Rec al Roc, Sota el Camí Ral, Congost, Ramassar, Més que Comerç i Gran Centre Granollers i el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i l’Associació d’Hotels Vallès Oriental, l’artista i cantant Elena Gadel va presentar aquesta edició en un recinte que oferia un aspecte magnífic i amb un acte senzill i emotiu que va satisfer tothom. Amb aquesta iniciativa de Gran Centre Granollers es vol posar en valor i fer un reconeixement a la tasca del sector comercial de la ciutat.

En la categoria d’Innovació es va guardornar l’empresa Inorbis, amb gairebé 40 anys d’experiència en el camp de l’ensenyament d’idiomes.

El premi Porxada en la categoria Reforma a ser per a Herbes Portalet, establiment nascut el 1980 de la mà de Montserrat Carrizo, ja desapareguda fa uns anys, i Anna Sánchez i que recentment van renovar les instal.lacions del cèntric carrer a tocar de la plaça de la Porxada.

En la categoria del premi Honorífic es va guardonar Àgora, empresa d’assessorament i consultoria a PIMES, que desenvolupa la seva activitat a Granollers des del 1987 i que acaba d’inaugurar les seves noves instal.lacions al carrer Josep Umbert.

Els premis Porxada han instituït, cada edició, un reconeixement a les cinc famílies dedicades al món del comerç amb més història i tradició a Granollers. En l’edició d’enguany s’han distingit les famílies Garrell, Margarit, Just, Planas i Barbany.

Gràfiques Garrell, activa des del 1850, està regentada per la cinquena generació de comerciants i la quarta com a impressors, amb una densa activitat que ha anat des de la venda d’oli, vinagre o sabates al món de l’edició de llibres o del prestigiós setmanari La Gralla.

Casa Margarit, també en funcionament des del 1850, està dirigida per la seva cinquena generació, va començar en el negoci de la fusteria i ara es dedica a la venda de menjars, complements i serveis per a animals de companyia.

Els Just són comerciants, igualment, de cinquena generació i tenen el negoci obert des del 1878, actualment com a Carnisseria-Xarcuteria Just, a la plaça Llúis Perpinyà.

La família Planas regenta des del 1889 un altre negoci de llarga tradició com és el cafè restaurant Layon, a la plaça de la Caserna, un dels establiments gastronòmics de referència a Granollers i a tota la comarca, amb la quarta generació de descendents al capdavant.

Finalment, es va reconèixer Can Barbany. Són quatre les generacions d’aquesta família que des del 1895 han mantingut el negoci, que s’ha dedicat sempre al sector tèxtil i que promou un consum responsable definint-se com una botiga conscient. Amadeu Barbany, fundador de Gran Centre Granollers i responsable amb els seus fills de l’etapa actual de Barbany, va dirigir unes paraules en representació de tots els guardonats en què, a més de fer una simpàtica prospecció al possible origen del terme ‘botiguer’, va fer diverses reflexions sobre el present i el futur del comerç de proximitat, sense oblidar-se de remarcar la funció social que tenen les botigues.

La Gala del Comerç de Granollers 2019 es va iniciar amb un reconeixement als establiments Pere Blázquez Perruquers, Inhala i Òptica Cottet, pels 25 anys; Administració de Loteries Número 1, pels seus 50; i Estil Ester Perruqueria, Austoescola Xiol i Automòbils Pruna, pels 75 anys des la seva fundació.

COMPARTEIX!