fbpx

Granollers es posiciona a favor del nostre model d’escola i de la llengua catalana

El Ple municipal dona llum verda a una moció conjunta de Junts, ERC i Primàries, amb el vot del PSC, i aprova, per unanimitat, una moció de suport al Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

Aquest mes de novembre -com el de desembre- ha tingut doble sessió plenària a l’Ajuntament de Granollers i la d’aquest dimarts, amb una durada que no ha arribat a la l’hora i mitja, ha estat de les més ràpides d’aquest 2021 que inicia la seva recta final.

A l’ordre del dia hi havia catorze punts, la majoria de tràmits necessaris i alguns de més tècnics, com la traslació al proper Ple de l’aprovació de la licitació del nou contracte del servei de recollida de residus municipals i neteja viària, que com es recordarà s’ha prorrogat, o la resolució de diverses al.legacions i correccions sobre la concessió de la gestió del servei d’abastament d’aigua potable, igualment prorrogada. O destacar també que Sergio Fernández Bernal, del PSC-CP, ha pres possessió del càrrec de regidor en substitució de Mònica Oliveres, que va plegar el mes passat.

El Ple de novembre s’ha desenvolupat en el format restrictiu actual i s’ha pogut seguir per YouTube com és costum

El gruix de la sessió d’avui però s’ha centrat en les tres mocions presentades, i aprovades per la junta de portaveus, dues de les quals portaven el segell de Junts per Granollers.

La primera d’elles, relativa a la nova normativa que regula l’impost de la plusvàlua, que va registrar novetats el mes d’octubre, l’ha presentat el grup municipal d’ERC. La seva portaveu, Núria Maynou, que l’ha defensat, ha argumentat que ‘l’Estat ha tingut la possibilitat d’esmenar la situació de les plusvàlues i no ho ha fet, en un tema que afecta molt directament les arques municipals, però com que encara no tenim un Estat propi (en alusió a la justificació del grup municipal Granollers per la Independència, que hi ha votat en contra) creiem que hem d’actuar des del realisme’.

Aquest punt ha provocat la primera de les dues intervencions del nostre portaveu, Àlex Sastre, que després de donar la benvinguda al nou regidor, com han anat fent tots els grups que han fet ús de la paraula abans, s’ha remuntat al mes de febrer del 2017 per recordar que ‘llavors ja es començava a visualitzar el problema que ens ha esclatat ara i vam insistir que s’havia de revisar aquest sistema de càlcul’ per evitar situacions com la que s’ha produït ara.

La segona moció aprovada, amb el vot contrari del grup municipal de C’s, era de suport al model d’escola i a la llengua catalana, i l’hem presentada conjuntament amb ERC i Primàries. Ha estat la nostra resposta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la setmana passada, atenent a una denúncia, va decidir implantar una quota del 25% del castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes. La moció rebutja les ingerències judicials, defensa la necessitat de continuar avançant amb l’ús social del català i esperona la Generalitat a mantenir la protecció de la immersió lingüística del sistema escolar català. Hi ha hagut diverses intervencions dels grups i el nostre portaveu ho ha fet per replicar, especialment, als arguments de Juanma de Vargas, regidor de Ciutadans, que ha vingut a dir que no donaven suport a la moció ‘perquè és el castellà la llengua que està discriminada a Catalunya’. En la seva intervenció, Àlex Sastre ha posat xifres damunt de la taula ‘el català té 10 milions de parlants, el castellà 437’ i en oposició a les paraules del regidor de C’s ha dit que ‘no vivim en una societat fracturada’.

Aquí podeu seguir les dues intervencions d’Àlex Sastre, sobre la modificació de l’impost de la plusvàlua i sobre el model d’escola a Catalunya (la data del Ple que figura en la caràtula és errònia i correspon a la sessió del 30 de novembre, no a la sessió extraordinària del dia 16).

Per tancar el tema de la moció sobre el suport al model d’escola i a la llengua catalana el portaveu de l’equip de govern, Jordi Terrades, ha assenyalat ‘que cal actualitzar el model actual després de 41 anys i que continuem defensant la immersió lingüística amb les tres llengues: català, castellà i aranès’.

Finalment, ressaltar que el Ple ha aprovat per unanimitat la moció que hem presentat amb ERC amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, i que a Granollers es va commemorar oficialment en un acte a la Porxada el passat dia 20.

Abans d’aixecar la sessió, l’alcalde Mayoral ha recordat que la próxima cita serà el dimarts 21 de desembre però abans ha convidat tothom a gaudir de la celebració del Campionat Mundial d’Handbol Femení que tindrà la nostra ciutat com amfitriona i seu de referència, conjuntament amb les ciutats de Castelló, Llíria i Torravella, al País Valencià, del 2 al 19 de desembre.

MÉS INFORMACIÓ: https://spainhandball2021.com/#

COMPARTEIX!