fbpx

Granollers integra personal municipal en el Punt d’Atenció al Voluntariat en la lluita contra el coronavirus

Mentre dura l’estat d’alarma, el servei està creant una borsa de ciutadans voluntaris per quan sigui possible reprendre la normalitat

El Punt d’Atenció al Voluntariat coordina el personal municipal que s’ha sumat a fer tasques de tipus social, de suport a les persones que més ho necessiten. Són treballadors i treballadores que, per la naturalesa del seu lloc de treball, no poden desenvolupar la seva tasca des de casa i que ara passen a fer front a la crisi actual amb les necessitats que vagin sorgint. Les condicions de salut i prevenció en què es desenvoluparan aquestes feines seran supervisades pels equips tècnics municipals, d’acord amb els protocols i les mesures de protecció adequades.

D’altra banda, mentre dura la crisi provocada pel coronavirus, el Punt d’Atenció al Voluntariat atén per telèfon, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al  93 842 68 34 i per correu electrònic: voluntariat@granollers.cat

El servei està creant una borsa de persones voluntàries entre la ciutadania per quan sigui necessari actuar al territori. En paral·lel, es continua estant en contacte amb les entitats de voluntariat per activar-ne les crides quan sigui possible.

Aquests dies en què proliferen les iniciatives ciutadanes per ajudar de manera voluntària (confeccionant mascaretes o bates sanitàries, per exemple), des del Punt de Voluntariat s’han difòs un seguit de recomanacions perquè les persones s’organitzin de la manera més eficaç i segura possible. En aquesta línia, s’aconsella organitzar-se per blocs i escales de veïns i veïnes, a través de grups de WhatsApp, llistat de tasques a l’ascensor o al tauler d’anuncis; així com per carrers, fent una microxarxa de col·laboració mútua, pensant en el veïnat que necessita ajuda, com ara persones grans que no puguin sortir a fer la compra. La recomanació és posar-se en contacte amb les xarxes de proximitat (associacions, entitats, etc.) per compartir inquietuds, recursos i idees, intentant adaptar-se a les noves circumstàncies i crear una xarxa comunitària. Es recorda que també podem donar un cop de mà sense moure’ns de casa, estant atents a les xarxes socials, a les crides i oferiments que s’hi fan. Caldrà, sempre, que totes les iniciatives es portin a terme complint i respectant de manera estricta les instruccions de les autoritats sanitàries.

EL PAVELLÓ DEL TUB ES CONVERTEIX EN UN ALBERG DE TRANSEÜNTS PROVISIONAL

Té capacitat per a una dotzena de persones

El Pavelló del Tub es convertirà a partir de demà en un alberg de gent sense sostre amb capacitat per a una dotzena de persones, amb la intenció que hi puguin passar el confinament decretat. El pavelló s’ha habilitat de manera que les persones que ho necessitin puguin confinar-se, i dormir en els vestidors de la instal·lació, on disposen també de dutxes i lavabos. També hi haurà un espai de menjador que gestionarà personal voluntari de Creu Roja. Aquesta entitat s’encarregarà també d’aspectes de suport logístic, si fos necessari. Per la seva banda, l’Ajuntament de Granollers ha contractat els serveis de neteja i els àpats i també activarà personal de l’àmbit social per donar-hi suport. Aquest dispositiu tindrà unes hores al dia el servei de personal sanitari.

Teniu tota la informació actualitzada a www.granollers.cat/coronavirus

COMPARTEIX!