fbpx

Granollers suspèn totes les activitats programades fins al 25 de març com a mesura de prevenció del coronavirus

Complementant les mesures decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya en la prevenció de la pandèmia de coronavirus (COVID-19), l’Ajuntament de Granollers, de comú acord amb tots els grups municipals, ha anunciat avui dijous suspendre totes les activitats programades a la ciutat des d’avui mateix i fins al 25 de març. Aquesta decisió implica que tota activitat, tant a la via pública com a l’interior dels equipaments municipals, queda suspesa.

De fet, la suspensió del mercat setmanal d’avui dijous, decidida ahir, ja anticipava la voluntat de l’ajuntament de fer cas a les disposicions i recomanacions dictades ahir pel Govern de Catalunya, que prohibia la celebració d’actes públics de tota mena que concentressin més de mil persones i la limitació a un terç de l’aforament en tots aquells actes públics o privats en espais tancats amb una capacitat inferior a les mil persones que, en el cas de Granollers, ja va provocar ahir mateix un reguitzell d’anul.lacions de diverses activitats programades a la ciutat. Els mercats de Can Bassa o de la plaça de la Corona, segons ha informat aquest migdia l’ajuntament, tampoc no se celebraran durant aquesta próxima quinzena.

Fins a nou avís, els equipaments municipals es mantenen oberts sense activitat programada però l’ocupació permesa serà d’un terç de l’aforament. No obstant això, aquesta mesura no s’aplicarà a l’espai actiu de la gent gran Cangur, al carrer Roger de Flor, que estarà tancat.

Aquest mateix matí, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures, entre les quals cal destacar que a partir de demà divendres, 13 de març, els centres educatius i universitaris estaran tancats també fins a nou avís.

L’alcalde, que aquest migdia ha comparegut en una conferència informátiva extraordinària, i després d’agraïr la implicació i suport de tots els grups representats en el consistori, ha afirmat que a hores d’ara i en aquesta situació greu que vivim a escala global ’ha de primar la paraula prudència. Estem davant d’un repte importantíssim. Podem trobar una sortida com a societat per superar-la’. En aquest sentit, ha assenyalat que la clau està en alentir el ritme de la ciutat.

A fi de minimitzar els riscos a la població i seguint les directrius marcades per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Granollers demana a les entitats i al sector privat deixar de programar activitats i ser responsables i solidaris amb la situació que s’està generant i que provocarà canvis en la quotidianitat. Per aquesta raó, ahir mateix, 11 de març, es va activar el Pla d’Emergències Municipal (DUPROCIM) en fase d’alerta per les mesures preventives que s’estan prenent, d’acord amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries.

Davant de qualsevol dubte es recomana trucar al telèfon de Salut respon: 061. A  la página web del Departament de Salut es pot trobar trobar la informació oficial i actualitzada: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici i, a nivell local, es pot seguir tota l’evolució de la situació a través del web municipal, www.granollers.cat/coronavirus. També s’aconsella seguir les xarxes socials per actualitzar la informació de forma constant.

COMPARTEIX!