fbpx

‘Hem d’assumir que ens tocarà arriscar per defensar els nostres drets’, diu Sastre en l’homenatge a Lluís Companys

Unes 300 persones han participat aquest vespre a Granollers en l’acte d’homentatge que s’ha fet al president Lluís Companys amb motiu del 79è aniversari del seu afusellament, el 15 d’octubre de 1940. Aquest acte, que s’ha celebrat davant del seu bust a tocar del Pavelló Municipal i que ha estat marcat per la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics i dirigents civils catalans, ha reunit les forces independentistes que formen part de  l’Ajuntament -ERC, Junts per Granollers i Granollers per la Independència- i alguns assistents d’altres forces que actualment no tenen representació.

Eduard Navarro en el moment de la seva intervenció recordant la trajectòria del president Companys

Precisament, l’exregidor de la CUP Eduard Navarro, en qualitat d’historiador, ha tingut una intervenció inicial en la qual ha fet una repassada a la trajectòria política del president Lluís Companys i ha parlat també del seu compromís personal i social a favor de Catalunya.

El cap del Grup Municipal de Junts per Granollers, Àlex Sastre, ha aixecat forts aplaudiments quan ha agraït poder participar en aquest acte i ha reivindicat la necessitat de mantenir la unitat en aquests moments tan complicats que viu el país. ‘Quin dret tenim a seguir fent vida normal quan tenim companys a la presó per defensar les nostres mateixes idees …?’, ha reflexionat. Després del que s’ha vist aquests últims dies, ha afirmat amb convicció: ‘Tots hem d’assumir que ens tocarà arriscar per defensar aquests drets que encara ens queden …’.

Mònica Ribell, de Granollers per la Independència, li ha pres el relleu i ha reivindicat que ‘el diàleg no s’ha de demanar, sinó que s’ha d’exercir’, mentre que Núria Maynou, cap del Grup Municipal d’ERC, després de reconèixer que ‘encara estem astorats per la sentència histórica d’ahir, en sentit negatiu, per descomptat’ ha volgut llençar un missatge d’esperança i coratge i ha dit sentir-se orgullosa d’haver reunit avui les forces independentistes de la ciutat, reforçant les paraules de Sastre.

Cal recordar que totes tres forces van fer públic ahir un comunicat sobre la sentència i per sol.licitar un Ple extraordinari, que tindrà lloc dilluns vinent, 21 d’octubre, per debatre una resposta i fer una moció sobre el dret a l’autodeterminació.

COMPARTEIX!