fbpx

‘Intuïem quina seria la situació i ara coneixerem l’abast real de la crisi’, afirma Àlex Sastre a Ràdio Granollers

Ràdio Granollers ha entrevistat aquest migdia al portaveu de Junts per Granollers, Àlex Sastre, que durant vint minuts s’ha sotmès a les preguntes de la periodista Elisenda Cuquet per analitzar la situació de la ciutat quan comença la vuitena setmana de confinament arran de la crisi provocada pel coronavirus.

En general, Sastre creu que l’Ajuntament de Granollers ‘està a l’alçada de les circumstàncies perquè s’han pres una sèrie de mesures, algunes a proposta nostra, que están ajudant als ciutadans i als negocis a suportar millor aquesta situació’, al.ludint les decisions aprovades pel consistori, des de l’endarreriment del pagament de diversos impostos a la rebaixa proporcional de quotes per a les terrasses de bars i restaurants o de les parades del mercat.

Ha afirmat que ‘trigarem molt de temps a recuperar la plena normalitat, partint de la base que tot será molt diferent’ i que, quan ja han passat totes aquestes setmanes, es pot afirmar que ‘intuïem quina seria la situació i que ara coneixerem, sembla que superada la fase més crítica a nivell sanitari, l’abast real d’aquesta crisi econòmica, social i emocional’.

Preguntat pel nivell de col.laboració entre les forces polítiques que integren l’Ajuntament, Sastre ha manifestat que hi ha bona entesa i que tothom té ben assumides les prioritats com ho proven les diverses mesures aprovades des del mes de març. Ara, quan farà un any de les eleccions municipals del 2019, queda clar que ‘els programes electorals han volat pels aires’ i ha dit que per fer front als nous reptes esdevinguts ‘li vaig demanar a l’alcalde que liderés un pacte municipal’. Producte d’això, com es va anunciar en el darrer Ple municipal d’abril, hi ha la voluntat d’aprovar un pla de xoc, ampliament consensuat a nivell polític, ecòmic i social, que destinarà inicialment un milió i mig d’euros: ‘Però sabem que no serán suficients i que caldrà replantejar els pressupostos municipals’.

Àlex Sastre ha volgut agrair ‘eternament’, en primer lloc, la feina dels professionals sanitaris i l’esforç esmerçat per atendre l’emergència en ‘condicions molt complicades’ i, en segon lloc, el comportament de la ciutadania que ha reaccionat molt bé ‘deixant en l’anècdota actuacions inadequades’. La combinació dels dos  factors ha permès contenir el nombre de contagis a la ciutat.

Sobre la recuperació parcial del mercat setmanal, aquest dijous, Àlex Sastre ha fet la següent argumentació: ‘Per recuperar l’economia, per recuperar les nostres vides normals d’abans, cal recuperar certs hàbits i en l’actual situació de desescalada del confinament s’ha de seguir tenint un comportament exemplar, com van destacar els Mossos en un vídeo sobre l’actitud dels granollerins, perquè quan més temps ens mantinguem en la fase zero més trigarem a recuperar la normalitat i la nostra economía’.

De la complicada situació del comerç local, el portaveu de Junts per Granollers ha explicat que a través de la nostra companya Laura Sabatés ‘estem ben informats de l’afectació econòmica i sobre els plans per recuperar els negocis ara i després d’aquests moments d’excepcionalitat’.

Un dels temes més complexos arran del confinament és el de l’educació, del qual també se n’ha parlat. En la seva doble condició de pare i professor, ha manifestat que ‘al marge de les persones malaltes, els infants i els adolescents están patint més que ningú aquesta situació de confinament. Cal recuperar-los i ajudar-los psicològicament’.

Per acabar, Àlex Sastre  ha volgut enviar un missatge de confiança i optimisme refermant el compromís de Junts per Granollers per contribuir a superar aquest tràngol: ‘Aquesta setmana intentarem tancar en la reunió de la Junta de Portaveus el pla de xoc mitjançant el qual l’Ajuntament posarà tots els recursos i totes les facilitats perquè els negocis puguin recuperar-se en la mesura del que sigui possible’. Considera que perquè això sigui possible ‘des de l’Ajuntament haurem de ser creatius i flexibles, per ajudar al món del comerç, la restauració o la cultura, aprofitant que ara ve el bon temps. Aquesta será la única forma de sortir d’aquesta situació’, ha conclós.

COMPARTEIX!