fbpx

Junts per Granollers i Primàries Granollers valoren negativament les noves tarifes del pàrquing de l’Hospital i consideren que encara hi ha marge de reducció

El proppassat dia 24 d’octubre els grups municipals de Junts per Granollers i Granollers per a la Independència-Primàries Catalunya vam registrar una moció a l’Ajuntament en que s’instava l’Alcalde, en la seva condició de President del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, a promoure un nou model de tarifació per tal que les noves tarifes del pàrquing fossin més raonables. La moció presentada proposava cobrar per a les dues primeres hores un màxim de dos euros l’hora, la gratuïtat pels primers noranta minuts pels usuaris del servei d’urgències i de consultes externes –per als usuaris degudament acreditats–  i, a partir de la tercera hora, una tarifa de setanta-cinc cèntims per hora.

Un cop acabades les obres de millora, i quan el centre sanitari ha recuperat la gestió del servei, ambdós grups consideràvem que era el moment d’atendre la preocupació dels ciutadans pels preus excessius que hi ha hagut fins ara en aquest aparcament, que durant molt de temps ha estat un dels més cars de Catalunya.

La mateixa tarda del Ple ordinari d’octubre, el passat dia 29, es va comunicar als grups que un informe jurídic encarregat per alcaldia determinava que el ple no era competent per tractar aquesta qüestió, atès el caràcter privat del centre del qual depèn aquest servei, i la moció no es va arribar a debatre. Els grups ja van lamentar al Ple la negativa de l’Alcalde a voler debatre i arribar a acords sobre un tema que afecta als granollerins i resguardar-se darrera arguments jurídics per evitar els debats polítics. Tres dies després, a través dels mitjans de comunicació, coneixíem les noves tarifes que regiran quan torni a entrar en funcionament l’aparcament, a mitjan novembre.

Els grups celebrem que d’ara endavant els usuaris d’aquest pàrquing, que hi han d’anar per necessitat, gaudiran d’uns preus inferiors, però la nova tarifa de dos euros i mig per hora anunciada a través dels mitjans de comunicació encara queda lluny de la tarifa de dos euros per hora sol·licitats en les dues primeres hores. La tarifació que s’implementarà tampoc no contempla una gratuïtat en una primera franja horària pels usuaris del servei d’urgències i de consultes externes, com demanàvem en la nostra proposta.

L’Hospital de Granollers és el centre sanitari públic de referència al Vallès Oriental per a una població de més de 400.000 habitants que rep anualment, només en els servei d’urgències, més de 100.000 visites.

COMPARTEIX!