fbpx

Junts per Granollers proposa, en el Ple Municipal, impulsar una conurbació amb serveis mancomunats i transversals

Aquest dimecres s’ha fet el primer Ple Municipal del nounat 2020 amb un ordre del dia que feia presumir una sessió lleugera i que, a la pràctica, s’ha convertit en una de les més denses del darrers mesos a a l’Ajuntament de Granollers. Els sis punts previstos i les dues mocions presentades pels grups de l’oposició han donat prou joc.

Amb tres punts inicials de tràmit, el quart i cinquè punt s’han aprovat per unanimitat. El quart, ha aprovat el segon pla d’igualtat intern a l’ajuntament pels propers cinc anys (2020-2024). Aquest pla sorgeix per donar continuïtat al compromís institucional de l’Ajuntament de Granollers amb la igualtat de gènere i la seva promoció en la dimensió interna de l’organització, duent a terme polítiques d’igualtat de gènere orientades al propi Ajuntament i al seu funcionament intern. El portaveu del nostre grup, Àlex Sastre, ha intervingut per donar-hi suport i indicar ‘que plans d’aquest tipus són absolutament necessaris, sobretot veient el postulats que està defensant l’ultradreta, per evitar comparacions tramposes i que hi ‘serem’ en el moment del seu desplegament en tota la seva amplitud’. El cinquè, ha aprovat l’adhesió del consistori a la Declaració d’Alcaldes i Alcaldesses de Colònia, amb motiu del trentè aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants i Adolescents, en el marc del programa Ciutats Amigues de la Infància.

Amanda Ramos, Josep Maria Noguera, Laura Sabatés i Àlex Sastre, els nostres regidors

Quan s’ha arribat al sisè punt, referit al conveni de col.laboració entre els Ajuntaments de Granollers i Canovelles per al foment de la cultura i la gestió conjunta de la programació municipal del Teatre Auditori de Can Palots, a la veïna població, i el Teatre Auditori de Granollers dins del projecte cultural ‘Escena grAn’, i després de l’exposició pertinent de la regidora de Cultura, Maria Villegas, Àlex Sastre ha prés la paraula. El portaveu de Junts per Granollers ha començat dient que ‘ens abstindrem, però no perquè no hi estiguem d’acord, ja que sempre hem defensat aquesta línia d’actuació, sinó perquè aquesta representa una bona oportunitat per ser més ambiciosos -i aquí aprofito per demanar-li a l’alcalde que lideri aquesta iniciativa- i demostrar la voluntat de fer més gran aquesta cooperació amb tots els nostres municipis veïns per mancomunar serveis d’una forma totalment transversal’. L’alcalde Josep Mayoral ha intervingut per assenyalar que aquesta també ha estat sempre la voluntat de l’Ajuntament de Granollers i ha posat diversos exemples, alguns de llarg recorregut, com el Consorci de la Conca del Besòs, actualment anomenat Consorci del Besòs-Tordera.

El punt s’ha aprovat amb 21 vots favorables i les quatre abtencions de Junts per Granollers.

Imatge d’un moment de la sessió del Ple Municipal ordinari de gener de 2020

Acte seguit s’ha passat a les dues mocions presentades, una de conjunta entre el nostre grup, ERC i Granollers per la Independència (veure informació adjunta del 22 de gener), i l’altra presentada per ERC. Quant a la primera, presentada contra les resolucions de la Junta Electoral Central d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i del Tribunal Suprem, de negar la condició d’eurodiputat a l’exvicepresident Oriol Junqueras, la Junta de Portaveus, prèvia al Ple Municipal, ha decidit rebutjar-la amb els vots contraris del PSC i de Ciutadans. Mònica Ribell, de Primàries Catalunya, ha intervingut en primer lloc per comentar que ‘creiem que és una moció de principis que en una situació (política) normal no s’hauria de presentar mai’, mentre que la regidora d’ERC Lorena Torró ha dit que ‘portem presentades quatre mocions d’aquesta mena els darrers mesos i cap no ha proposperat, per la qual cosa li demanem al grup socialista , que tant apel.la al diàleg, que en la propera sessió presenti una proposta que pugui ser acceptada per tots’. Aquestes paraules han motivat una nova intervenció de l’alcalde que ha recordat que el passat dia 21 d’octubre el PSC va presentar una contraproposta a un document presentat igualment per Junts per Granollers, ERC i Granollers per la Independència, que no va ser acceptat.

Àlex Sastre, en el seu ús de la paraula, aprofitant que el reglament ho permet, ha fet la lectura pública dels punts de la moció.

I la segona moció, d’ERC, que feia referència al reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis, sí que s’ha aprovat i per unanimitat.

En el torn de precs, el nostre grup ha aprofitat per fer-ne dues: Laura Sabatés, primer, ha proposat que es contempli la viabilitat, dos caps de setmana al mes, de fer peatonals els trams dels carrers Alfons IV, entre la plaça de la Corona i la confluència de Bisbe Grivé i Navarra, i Joan Prim, entre Torras i Bages i Minetes. Per la seva banda, Àlex Sastre, després del recent pas del temporal ‘Glòria’ per Catalunya, ha sol.licitat considerar la convocatòria del recentment creat Consell de Medi Ambient i també de la Comissió Local de Protecció Civil per avaluar què es va fer, tot i que l’afectació a la ciutat va ser limitada, i revisar protocols.

Esquerra Republicana de Catalunya ha fet el darrer prec, a càrrec del regidor Enric Gisbert, reclamant la millora del manteniment d’algunes de les instal.lacions esportives de la nostra ciutat i reivindicar el Segell de Turisme de la Ciutat.

Una pintoresca intervenció d’un ciutadà venezolà afincat a la vila ha tancat aquesta primera sessió de l’any.

COMPARTEIX!