fbpx

Laura Sabatés:‘El projecte de connexió del parc Torras Villà amb la Font Verda és un exemple de la transformació que vol impulsar Junts per Granollers’

Aquest dijous, penúltim dia de campanya electoral del 26-M, s’ha fet a Ràdio Granollers la segona tertúlia electoral prevista dins de la programació especial de l’emissora municipal amb la presència de Laura Sabatés, número 2 de la la candidatura de Junts per Granollers. A més d’ella, hi han intervingut Francesc Arolas (PSC), Núria Maynou (ERC), Enric Meseguer (Cs) i Eduard Navarro (CUP) en una trobada radiofónica dirigida per Paco Agudo.

Desigualtat, barris, urbanisme, comerç i cultura han estat els àmbits temàtics sobre els que s’ha centrat aquesta tertúlia, com a complement dels temes tractats la setmana pasada. Laura Sabatés, quan s’ha abordat la qüestió de la desigualtat, ha remarcat ‘que després d’una crisi devastadora cal dinamitzar la situació económica, cobrint les primeres necessitats’ per afegir ‘que per poder repartir millor la riquesa cal generar-la primer i que per això és vital fer funcionar el motor econòmic de la ciutat, aprofintant sinergies per expandir l’activitat a tots els nivells’.

Quan s’ha començat a parlar del paper dels barris i de les seves necessitats, Sabatés ha fet un plantejament molt transversal i ha dit ‘compartim la necessitat de fer transformacions al barris però si hi tenim moltes instal.lacions que no tenen prou vida per si soles cal fer-hi més activitats i en aquest sentit cal potenciar encara més la vinculació de les entitats de Granollers amb els equipaments i descentralitzar més’. En aquest punt ha destacat el paper que escoles i comerç poden tenir també per aconseguir uns barris més amables i plens de vida.

Seguint en aquesta línea, la número 2 de Junts per Granollers ha parlat del projecte de connexió del parc Torras Villà amb la Font Verda, que ha de servir per resoldre temes pendents com la reforma de la plaça Barangé i el cobriment de la línea del tren però ‘també per unir el centre de la ciutat amb el barri de la Font Verda, un exemple de la transformació que volem impulsar a Granollers’. Quan s’ha tocat el tema de la cultura, a més de remarcar que cal aprofitar la força de totes les entitats culturals de la ciutat, Sabatés ha esmentat l’exemple de model de biblioteques mòbils que impulsa la Diputació de Barcelona ‘que demostra que hi ha nous models que no obliguen a fer nous equipaments i que permeten la descentralització’. S’ha abordat, en aquest punt, el tema de l’oci i més enllà de parlar del potencial i les prestacions de Roca Umbert, Sabatés ha fet una reflexió interessant per afrontar aquesta qüestió: ‘L’oci no depen només de l’oferta (de locals) que hi ha, sinó que també és molt important no perdre de vista l’educació dels nostres joves’ en referència a aconseguir un model que permeti l’equilibri entre la diversió i les normes de convivència.

S’ha tancat la tertúlia amb una declaració d’intencions de cada participant, després de parlar breument sobre la situació de Catalunya i les expectatives que les eleccions al Parlament Europeu de diumenge obren pel país. Sabatés ha puntualitzat ‘que treballem per a la ciutat i que volem un alcalde compromès amb els valors de l’1 d’octubre’ i ha tancat la intervenció afirmant que ‘penso que toca un canvi, consolidant tot el que funciona bé a Granollers, i que mirem endavant donant diumenge el nostre vot a l’Àlex Sastre (a Granollers) i a Carles Puigdemont a Europa’.

COMPARTEIX!