fbpx

L’equador del mandat

Com si d’una pel·lícula de ciència ficció es tractés, si el dia 15 de juny de 2019 ens arriben a dir que gairebé nou mesos després el món entraria en una dimensió desconeguda que ho canviaria tot, amb milers de víctimes humanes i amb una crisi global que faria trontollar la nostra estructura social i econòmica, no ens ho hauríem cregut. Com es diu col·loquialment, ‘ens haguessin punxat i no ens haurien tret sang’. El cert és que les generacions contemporànies no estaven preparades per entomar el fenomem sobrevingut que ens ha agafat a tots ben desprevinguts.

Aquests dies les corporacions locals de tot el país, i tots els que hi tenim representació, estem fent balanç dels primers 24 mesos del mandat municipal 2019-2023 condicionat, indiscutiblement, per una pandèmia ocasionada per un virus que va esclatar a la llunyana Xina i que en qüestió de poques setmanes es va escampar mundialment. La irrupció de la Covid-19, com un convidat no desitjat, que se’ns ha endut per sempre a familiars, amics o coneguts, que ens ha abocat pràcticament al col·lapse sanitari i hospitalari, que ens ha confinat setmanes inacabables a casa i que ha paralitzat tota l’activitat econòmica, per descomptat que ha condicionat aquesta primera meitat de la mandat municipal. I de quina manera.

Els partits polítics que entre altres moltes funcions tenim l’obligació de ‘llegir’ correctament els resultats electorals -i a Granollers, el 26 de maig del 2019, van determinar una folgada majoria absoluta del PSC- també hem d’assumir complicitats quan l’interès general ho requereix. I amb l’arribada de la pandèmia, i de totes les conseqüències derivades, des de Junts per Granollers això és el que hem fet i hem prioritzat. Un acord amb l’equip de govern, per fer front a l’emergència desfermada a tots nivells.

Des del primer moment vam entendre la necessitat d’arbitrar un pla de xoc que de forma ràpida i gradual ajudés a fer la vida una mica més fàcil a la gent davant del desconcert general per una situació que et supera i concretar mesures de suport als diversos sectors econòmics i socials més castigats, per afegir a les que van anar acordant la Generalitat de Catalunya o d’altres institucions com la mateixa Unió Europea amb el programa Next Generation que ara es desplegarà.

La corporació local de Granollers ha destinat més d’un 1.800.000 euros a aquest pla de xoc per l’any 2021, a través de subvencions que des del nostre grup hem contribuït a redactar, destinat al treball i l’empresa; el comerç; la restauració; la industria cultural i l’educació i al col·lectiu de persones vulnerables. Un recorregut amb moltes hores de reunions, suggeriments acceptats a les noves ordenances fiscals i amb el nostre suport al pressupost de l’actual exercici que formalitzava l’acord, entre d’altres coses, per donar el tret de sortida al desplegament d’aquest pla de xoc finançat amb els recursos del romanent de tresoreria del 2020.

Moltes coses han canviat en aquests mesos, algunes trigaran a curar-se i d’altres no les podrem recuperar mai més, com els nostres éssers estimats traspassats, però l’espècie humana té una gran capacitat d’adaptació. I amb l’actual campanya de vacunació, després d’un esforç mai vist a nivell científic i farmacèutic a escala planetària per aconseguir una vacuna que en condicions normals s’aconseguiria en cinc anys o més, les formacions polítiques, com el conjunt de la societat, anirem recuperant una relativa normalitat i procurarem implementar les nostres propostes electorals, diferenciades, per dur endavant els projectes de ciutat que tenim pendents i que per causa de força major hem hagut d’aparcar. Tenim dos anys per endavant i des de Junts per Granollers, amb els quatre regidors que ens van atorgar els electors, hi direm la nostra.

Àlex Sastre i Prieto. Regidor portaveu de Junts per Granollers

(Article publicat al diari SomGanollers, divendres 25 de juny de 2021)

COMPARTEIX!