fbpx

Mesures per mitigar les conseqüències del confinament causat pel coronavirus

Aquesta és la bateria de propostes que des de Junts per Granollers hem presentat avui al govern municipal per mitigar els efectes econòmics derivats del confinament provocat pel COVID-19 i amb la voluntat de treballar conjuntament per sortir d’aquesta crisi. Oberts a treballar junts.

1- Bonificar a bars, restaurants i establiments de degustació, el 100% de la quota de la taxa de les terrasses corresponent al temps de vigència del decret que impossibilita l’obertura d’aquests establiments.

 2- Bonificar al 100% la quota de la taxa d’escombraries, corresponent al temps de vigència del decret, a tots aquells negocis que aquest els impossibilita obrir i que per tant, que no entren dins de les següents especificacions (extret del decret del govern espanyol): “establecimientos comerciales minoristas de alimentación, bebidas, actividades de hostelería y restauración que puedan prestar servicios de entrega a domicilio, productos y bienes de primera necesidad, establecimientos farmacéuticos, médicos, ópticas y productos ortopédicos, productos higiénicos, prensa y papelería, combustible para la automoción, estancos, equipos tecnológicos y de telecomunicaciones, alimentos para animales de compañía, comercio por internet, telefónico o correspondencia, tintorerías y lavanderías”.

3- Establir una moratòria i un ajornament de pagament de taxes municipals i d’impostos al mes de Juny de 2020; així com facilitar la periodificació i els dels pagaments de les taxes de l’IBI de l’any 2020, durant el segon semestre de 2020.

4- Avançar el pagament de les factures d’autònoms i petites i mitjanes empreses per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible, davant de la reducció d’ingressos que patiran.

5- Creiem que és del tot necessari impulsar un Pla d’ajuda per les petites i mitjanes empreses i als autònoms, mitjançant l’ampliació de les mesures ja contemplades al Pla de Xoc integrat en el propi Pressupost de 2020, i establir-ne de noves donades les circumstàncies extraordinàries provocades per aquesta crisi sanitària.

6- Impulsar un pla de reactivació econòmica i d’impuls del comerç, restauració, serveis i turisme, que comenci un cop es doni per acabat el confinament i es vagi recuperant l’obertura del comerç de la ciutat i la resta d’activitats econòmiques.

7- Mantenir els pagaments, ja previstos, de les empreses externes a l’Ajuntament, per tal d’evitar ERTO’s o ERTE’s.

8- Malauradament aquesta crisi sanitària provocarà un increment exponencial dels ERTE’s, de suspensions temporals de contractes laborals, reduccions de jornada i que poden derivar en posteriors acomiadaments i per tant, un creixement de l’ atur a la nostra ciutat. L’Ajuntament de Granollers hauria d’afrontar una revisió del pressupost aprovat per a l’any 2020 i fer els esforços que calgui en ajudar i recolzar financerament als treballadors, petites i mitjanes empreses, emprenedors i autònoms.

9- Demanar a l’Estat que habiliti els Ajuntaments, mitjançant la Llei d’Estabilitat, a destinar el superàvit municipal a la lluita contra aquesta crisi del coronavirus.

10- Proposem, que un cop superada la fase de confinament, es reuneixi el Consell Econòmic i social de l’Ajuntament per tal de debatre les mesures que proposem i d’altres que se suscitin.

COMPARTEIX!