fbpx

SASTRE APOSTA PER UNA REVISIÓ PERMANENT DEL PLA GENERAL D’URBANISME

L’urbanisme i les propostes de les diverses candidatures van centrar el debat entre els alcaldables de Granollers en les eleccions del 26-M que dimecres va organitzar al Museu la Delegació del Vallès del Col.legi d’Arquitectes de Catalunya, amb introducció del coordinador Miquel Turné i moderació a càrrec de Manel Sánchez, corresponsal a la capital del Vallès Oriental. Araceli Orellana (GEC-ECG), Jaume Gelada (PP), Enric Messeguer (Cs), Mònica Oliveras (PSC), Núria Maynou (ERC), Josep Maria Gontan (CUP), Oriol Vila (Primàries), José Miguel Acedo (Som! Granollers) i Àlex Sastre, cap de llista de Junts per Granollers, van debatre durant dues hores sobre la realitat i les necessitats urbanístiques de la ciutat.

Els objectius pels propers quatre anys van servir per introduir el primer dels quatre blocs del debat i el candidat de Junts per Granollers, després d’esmentar la necessitat de trobar una nova incardinació de Roca Umbert amb la ciutat, d’incrementar el parc del lloguer com una de les alternatives per solucionar els problemes d’habitatge o la voluntat d’ampliar l’illa de vianants i pacificar els carrers Grivé i Navarra, va destacar, parlant del cobriment de la via del tren com un tema recurrent des de fa molts anys, ‘que si la seguim plantejant a nivell global, romandrà un projecte estancat molt temps i que, per això, proposem actuar per sectors connectant el parc municipal Torres Villà amb la Font Verda com a primera acció, totalment assumible’.

Àlex Sastre, al centre, al costat del moderador del debat, Manel Sánchez, amb Gelada i Messeguer, en primer pla, i Oliveres i Maynou, al fons de la imatge.

La vigència de l’actual Pla General (POUM), redactat el 2006 i actiu plenament des del 2012, va obrir el segon bloc i aquí Àlex Sastre va remarcar que ‘en aquests quinze anys aproximadament hi ha hagut una crisi econòmica que ha canviat moltes coses, entre elles, la concepció de les mateixes ciutats que donen més atenció a les persones i menys als cotxes’, per afegir acte seguit ‘que hi ha moltes línies traçades i no executades, cosa que té perjudicis però també beneficis: entre els primers, una afectació a propietats privades presoneres d’una situació d’indefinició, que cal resoldre, però entre els segons la possibilitat de refer plantejaments amb criteris actuals i aquí podria esmentar, per exemple, el camp de futbol del carrer Girona, que podríem mantenir -sense oblidar la construcció d’un nou camp- però amb criteris actuals que beneficiin tothom’. Per totes aquestes raons, Sastre va expressar el seu convenciment sobre la necessitat de revisar l’actual pla general de forma perrmanent.

Palou va centrar el tercer bloc i més enllà d’altres consideracions expressades per la resta de candidats, Sastre va ser taxatiu: ‘A Palou hi viu gent, i ho dic com a president que sóc del Consell de Poble, i és evident que a més de tenir la gran sort de ser un espai que genera producte de proximitat, hem de saber potenciar el seu desenvolupament amb criteris raonables i sostenibles. De cap manera compartim el projecte del nou camp de futbol, com la majoria dels presents, perquè això entroca amb el fet que en els últims dotze anys, al marge del partit socialista, ningú més no pren decisions a Granollers i fer política, sense bastir consensos, no és la millor manera de fer funcionar la societat’.

Durant el debat hi va haver diverses intervencions del públic present al Museu de Granollers

El debat el va tancar l’apartat dedicat a l’habitatge i les propostes articulades per resoldre les necessitats actuals, com per exemple els 426 ciutadans que actualment tenen emergència habitacional quan a Granollers hi ha censats 700 pisos buits. A més de compartir moltes de les propostes dels companys de la taula, l’alcaldable de Junts per Granollers va assenyalar ‘la necessitat d’incrementar l’actual parc de lloguer com a fórmula per atacar el problema a base de l’adquisició de pisos i de la subvenció de la rehabilitació i de la sostenibilitat energètica dels edificis més antics’.

COMPARTEIX!