fbpx

Un 29% dels centres escolars de Granollers no tenen cap campanya de conscienciació sobre la gestió dels residus domèstics per impartir entre els alumnes

Els grups municipals Junts per Granollers i Granollers per la Independència-Primàries Catalunya han presentat una moció, de cara al Ple de dilluns vinent, dia 23 de desembre, per abordar la necessitat de promoure entre els escolars més campanyes de conscienciació sobre la gestió dels residus domèstics. Ambdues formacions consideren que les primeres etapes educatives són fonamentals per incentivar entre la ciutadania del nostre municipi nous hàbits que permetin  minimitzar la generació de residus i facilitar-ne una gestió responsable, en benefici del medi ambient i en la lluita contra els efectes del canvi climàtic.

Un estudi de camp que s’ha fet entre diversos centres escolars de Granollers ‘ha permès determinar que els projectes que es posen en marxa destinats a conscienciar i fomerntar el reciclatge i la no generació de residus depenen de la bona voluntat de cada centre ja que no hi ha cap pla establert per les institucions que tenen la potestat de promoure-ho’. S’ha detectat que aproximadament un 29% dels centres, ara mateix, no disposen d’un pla de conscienciació pel seu alumnat més enllà de disposar de contenidors de recollida selectiva i que un 40% dels centres consultats han pagat amb recursos propis els contenidors de la recollida selectiva.

La moció proposa quatre acords, relatius a la necessitat de promoure més campanyes formatives als centres educatius, instal.lar contenidors de recollida selectiva a les zones comunes dels centres públics i concertats, fer-ho d’una menera que la instal.lació d’aquests contenidors no suposi una feina extra pels professionals dels centres i avaluar, a un any vista des de la implementació d’aquestes accions formatives, la seva idoneïtat.

La moció presentada argumenta que un dels reptes més importants i complexos que té la societat és la lluita contra les conseqüències del canvi climàtic que s’està produïnt per les activitats humanes a nivell mundial i que societat civil, empreses i institucions tenen la responsabilitat de fer front a aquesta situació per aturar o disminuir l’impacte sobre el medi. I recorda que l’Ajuntament de Granollers ja ha refermat en diverses ocasions el seu compromís en aquest sentit.

COMPARTEIX!